Plaže Kraljevica - Kraljevica | web portal Turističke zajednice grada Kraljevice

VREMENSKA PROGNOZA KRALJEVICA

IZBORNIK

TURISTIČKA ZAJEDNICA

Poštovani, sa danom ( 25. svibnja 2018.) stupila je na snagu opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja će regulirati zaštitu osobnih podataka građana Europske unije. Stoga smo obvezni  osigurati suglasnost za uporabu Vašeg imena, prezimena te  adrese elektroničke pošte u svrhu informiranja o našem radu, posebice o programima, manifestacijama I ostalim aktivnostima. Vaše ćemo podatke kao I do sada, koristiti isključivo u te svrhe te ujedno potvrđujemo da Vašu e-adresu ne koristimo niti u jednu drugu svrhu te je ne ustupamo trećim osobama. Ukoliko ste suglasni, niste obvezni odgovarati na ovu poruku, a ako više ne želite primati naše obavijesti, pozivnice itd., molimo Vas da pošaljete e-poruku na adresu lindatickraljevica@gmail.com. Vaše podatke možete zmijeniti ili trajno obrisati u bilo koje vrijeme - podnošenjem zahtjeva na istu e-adresu. Zahvaljujemo na uvažavanju i srdačno Vas pozdravljamo!
Idi na sadržaj

Plaže Kraljevica

PLAŽA "OŠTRO" KRALJEVICA
Kombinacija je šljunčane, betonske i pješčane plaže. Oštro je  plaža u sklopu kampa, nalazi se na istoimenom poluotoku, 2km od Kraljevice između Crikvenice i Rijeke. Pristup plaži  je jednostavan, jer je kamp dobro povezan s autocestom koja vodi do drugih turističkih odredišta u regiji. Ukoliko ne prolazite kroz kamp ulaz na plažu se ne naplaćuje. Zbog brojnih dodatnih sadržaja poput trampolina, jet-ski-a, dječjeg igrališta, ova plaža je omiljena među roditeljima, jer se mogu bezbrižno kupati dok se djeca igraju.  Kada poželite predahnuti od sunca, možete pojesti sladoled, popiti hladni koktel u beach baru ili ručati u obližnjem restoranu. Plaža ima sve nadohvat ruke pa ne morate nositi sa sobom brojne rekvizite i brdo hrane.
UVALA "CAREVO" KRALJEVICA
Carevo je uvala u Kraljevici koja je trajno nastanjena sve do današnjih dana. Prekrasna djelomično prirodna plaža, idealna za obitelj i starije ljude. Poznata među lokalcima. Nalazi se u neposrednoj blizini Dvorca Nova Kraljevica.
PLAŽA "BAKARAC" KRALJEVICA
Točno nasuprot Bakarcu nalazi se Bakar, tako da neki ljudi zaljev na čijim se suprotnim stranama nalaze ta dva mjesta nazivaju Bakarski zaljev, a drugi (Bakarčani) Bakarački zaljev. Čitavim dijelom zaljeva na bakaračkoj strani prostiru se (betonske) plaže i svaka ima i svoje ime. Dolazeći iz pravca Rijeke to su redom: Kupalište, Mala plažica, Palada, Skalada, Melina, Prva kućica (misli se na ribarske kućice), Druga kućica, Sansovo (iznad kojeg se nalazi i istoimeno nogometno igralište) i Kavranić (Treća kućica).

Zanimljivosti:
Tunere su promatračnice s ljestvama, podizane zbog jedne od najznačajnijih aktivnosti kvarnerskih ribara, tunolova. Na tom je području bilo nekoliko mjesta za lov na tune. Zbog pretežno nepristupačne obale i malog broja uvala činilo se to uglavnom mrežama stajaćicama ″na zabod″, u koje se ribe zapletu. Na mjestima zadržavanja tuna u zaljevu ili mjestu njihova prolaska postavljane su stajaće tunolovke (tunere) s promatračnicom za praćenje kretanja jata. Do nje se uspinjalo strmim ljestvama, koso položenim iznad mora. Nalazile su se na Preluku, u Bakarskome zaljevu, u Kraljevici, u brojnim mjestima na otoku Krku i drugdje.Vlasnici mnogih tunolovki na Kvarneru, uključujući neke u Bakru, bili su u 16. i 17. stoljeću knezovi Zrinski i Frankopani. U početku su more eksploatirali njihovi ribari, a kasnije su ga davali u zakup koji im je donosio prihod veći od mlinarenja, vinarstva ili drugog ribolova. Danas su sačuvani ostatci i obnovljene dvije promatračnice s ljestvama kod Bakarca.
RT "NIRVANA" KRALJEVICA
Na rt-u Nirvana nalazi se Villa Nirvana na Fortici. Nekada je bila Napoleonova utvrda, zatim je postala villa Nirvana. Kasnije je znatno proširena i svakim proširenjem gubila je svoj nekadašnji štih no i danas predstavlja lijepo zdanje na samom moru. Doslovno kroz prozor možete pljuckat u more. Ispod Fortice ima kupališni betonski prilaz u more.
UVALA "GRABOVA" KRALJEVICA
Možete pronaći hotelsko naselje Uvala Scott.  Pored prirodne šljunkovite plaže i izgrađenog dijela s pristaništem za manje brodice, u oba smjera nastavlja šetalište, prema mostu za Krk, kao i prema naselju Oštro. Ovaj je prostor oplemenjen čitavim nizom ostalih sadržaja pa su, pored osvježenja u moru, na raspolaganju raznoliki sportski sadržaji (sandoline, pedaline, daske za jedrenje, barke, stolni tenis) te dva ugostiteljska objekta na obali mora, buffet i konoba.
UVALA "ČRIŠNJEVA" KRALJEVICA
Mala lučica sa ugostiteljskim objektom „Sidro“ . Črišnjeva je poznata po atraktivnoj balinjeradi odnosno utrka vozila na kugličnim ležajevima, koja je u Primorju izrazito popularan hobi. Ondje se nalazi i ribarski lovni klub „Jastog“.  Odredište mnogih turista, zaljubljenika u ribolov i istraživanje morskih dubina. Nalazi se u neposrednoj blizini Krčkog mosta.
Tz Kraljevica divider
Turistička zajednica grada Kraljevice
Rovina bb, 51262 Kraljevica
tel;  +385 (51) 282 078
fax; +385 (51) 282 444


Tz Kraljevica divider
Povratak na sadržaj